nieuws > archief > leuke schaatsdag
Leuke schaatsdag

Leuke schaatsdag

20 november 2015 15:20

Donderdag 19 november zijn alle brugklasleerlingen gaan schaatsen bij de ijsbaan Triavium in Nijmegen. In twee groepen (ochtend- en middaggroep)  van 5 en 4 brugklassen hebben de leerlingen heerlijk twee uur geschaatst. Zo konden we gebruik maken van de ringbaan, ijshockeybaan en de funbaan. Ook dit jaar was er een maatschappelijke stage (MaS) gekoppeld aan het schaatsen. In de mentorles is aandacht besteed aan drie goede doelen, namelijk Plan Girls First,  EduKans en Save the Children. De leerlingen konden aan de hand van een enquête op It’s Learning hun stem uitbrengen op één van de goede doelen. Het thema van het  sponsorschaatsen en de MaS was dit jaar Save the Children, zij kregen dit jaar de meeste stemmen.

De leerlingen hadden als doel om zoveel mogelijk rondjes in 15 minuten te schaatsen. Na elke ronde konden ze een stempel halen bij één van de begeleiders. Met deze stempelkaart kunnen leerlingen aan het thuisfront laten zien wat ze hebben gepresteerd. Zo kregen sommige leerlingen een bepaald bedrag per ronde en/of hadden ze een vast bedrag afgesproken. Voor  vrijdag 4 december moeten de leerlingen het “verdiende” geld bij de mentor afgeven.

Op een paar valpartijen na (waarvan op dit moment nog niet duidelijk is hoe ernstig), was het een geslaagde dag! Begeleiders bedankt voor jullie enthousiaste inzet!