nieuws > archief > toetjes-practicum havo 3
TOETJES-practicum Havo 3

TOETJES-practicum Havo 3

5 december 2015 16:11

Havo 3 kreeg afgelopen week voor het vak biologie de opdracht om een toetjeslepel mee te nemen naar school (stond als huiswerk in Magister). In de biologieles werd eerst een tray van 6 toetjes leeggegeten in groepjes. De opdracht was om de bakjes wel aan elkaar te laten zitten. Dat vergt een goede coördinatie en samenwerking, binnen de groep. Probeer maar eens toetjes op te lepelen met 4 leerlingen tegelijk. Bij sommige groepen leidde dat tot grappige taferelen!.

Daarna vulden de leerlingen de bakjes met aarde (daarbij kwam de toetjeslepel weer van pas) en hebben de leerlingen er basilicumzaadjes ingezaaid. Toen begon het echte denkwerk. Ze maakte een verdunning reeks van plantenvoeding, opgelost in water. Zo onderzoeken ze de werking van plantenvoeding in verschillende concentraties.

Nu is het wachten tot de zaadjes kiemen en het onderzoek kan worden voortgezet. Aan het eind van het onderzoek worden de basilicumplantjes geoogst en opgegeten. Zo zie je maar weer dat het doen van wetenschappelijk onderzoek ook heel leuk (lees lekker) en interessant kan zijn!

Wat een leuke, lekkere en creatieve opdracht hebben dhr. Witters en mw.Vingerling bedacht!!