nieuws > archief > gevarieerde lob-avond voor havo 3 en vwo 3
Gevarieerde LOB-avond voor Havo 3 en Vwo 3

Gevarieerde LOB-avond voor Havo 3 en Vwo 3

11 december 2015 07:38

Woensdagavond 9 december was de informatieavond studie & beroep voor de leerlingen van H3 en V3. Deze avond is een onderdeel van het LOB-traject dat de leerlingen in klas 3 doorlopen. Dertien ouders en negen oud-leerlingen vertelden over hun loopbaan(keuzes). 

De H3 en V3-leerlingen worden door deze avond gestimuleerd om nog meer te gaan nadenken over keuzes maken, studies en beroepen. Ze hebben ook gehoord dat het eigen leven te sturen is tot op zekere hoogte maar dat er ook onverwachte gebeurtenissen kunnen plaatsvinden die positieve of negatieve gevolgen kunnen hebben voor hun eigen loopbaan. Enkele voorbeelden van beroepen/studies waar ze iets over te horen kregen waren: leerkracht in het praktijkonderwijs, grafisch ontwerper, ontwerper & verkoper 3D software, management consultant, student geneeskunde, student maritieme techniek.

Er werd ook een presentatie gegeven door een opa van een leerling, dit was Peter Timofeeff, meteoroloog en oud-weerman bij RTL televisie. Bijzonder dat nu ook een grootouder zijn verhaal kwam doen!

De LOB-avond was heel gevarieerd en er was een interessant aanbod. Dank aan de ouders, opa en oud-leerlingen die dit hebben verzorgd. De leerlingen en hun mentoren hebben weer inspiratie op kunnen doen voor het keuzetraject waarin ze zitten / het keuzetraject waarin ze de leerlingen begeleiden. Dank ook aan de mentoren voor hun aanwezigheid en ook aan de decaan (mw. Bunte) en de teamleider mw. Bleyendaal (verantwoordelijk voor LOB) die deze boeiende avond hebben georganiseerd.