nieuws > archief > goed bezochte en inspirerende ouderavond
Goed bezochte en inspirerende ouderavond

Goed bezochte en inspirerende ouderavond

9 januari 2016 12:08

Ruim 300 ouders hebben afgelopen woensdag (7 januari 2016) een inspirerende en leuke ouderavond meegemaakt. De spreker van Youngworks werd afgewisseld met "ouder/kind-gesprekken" die zeer herkenbaar werden gespeeld door twee spelers van het DNL-theatercollectie. Ouders waren enthousiast, betrokken en de sfeer was heel positief.

Er was veel (h)erkenning en er werd veel gelachen. Zoals het (gespeelde) gesprek tussen een vader en zijn puberdochter die beroemd wilde worden. Vader had echt wel goede bedoelingen maar stelde niet de juiste vragen aan zijn dochter om haar te helpen. De ouders gaven hem veel suggesties en vader kwam (door het uitproberen hiervan) met vallen en opstaan tot een heel goed gesprek waardoor hij contact kreeg met zijn dochter. Ze kwam verder in haar denken over haar toekomst, voelde zich verbonden met haar vader en kreeg de ruimte.

Huub Nelis van Youngworks had het over: "wat is talent?", is het aangeboren of aangeleerd?, hoe herken je talent bij je kind?, hoe is talent te trainen?, motivatie, hoe ga je met je kind in gesprek, de rol van de school, enz. Dit alles werd onderbouwd door filmpjes, wetenschappelijke onderzoeken en de gespeelde gesprekken.   

Het was een avond die menig ouder heeft "geraakt". Via de mail kwamen een dag later veel positieve reacties van ouders binnen. Een ervan staat hieronder:

Beste Ouderraad / Rembrandt College,

Graag wil ik laten weten dat ik het gister een leuke en inspirerende avond vond. Wat mij ook opviel en achteraf heel fijn was om te ervaren; het Wij gevoel!

Wij als ouders waren met elkaar, herkenden elkaars (en van de acteurs) situaties en werden erkent dat opvoeden een enorme klus is.

Ondanks de minimaal 10.000 uur die we er allemaal al zeker in hebben gestopt.:-)

We mochten een keer toegeven dat we ergens tegenaan liepen, dat andere opvoeders dit ook (gewoon) hebben en konden met elkaar dingen bespreken.

Misschien kunnen jullie iets met deze feedback, ik vind leuke dingen moeten ook gemeld worden, net als met opvoeden!

En misschien komen er meer van dit soort ‘wij’ avonden?

Met vriendelijke groeten,

een moeder van een leerling uit klas 2