nieuws > archief > zeer geslaagde open dagen 2016
Zeer geslaagde Open Dagen 2016

Zeer geslaagde Open Dagen 2016

24 januari 2016 20:15

Veel leerlingen uit groep 7 en 8 hebben samen met hun ouders, ondanks de regen, de open dagen van onze school bezocht. Heel veel bezoekers volgden de gekleurde routes in de school en kwamen zo langs alles wat het Rembrandt College te bieden heeft. De docenten van de verschillende vakken hadden een interactieve opdracht klaar liggen voor de bezoekers. Hierbij was er volop aandacht voor het verbinden van cognitie en creativiteit. Uiteraard was er ook op vele plekken te zien wat het Rembrandt College te bieden heeft als Cultuurprofielschool. En dat is heel veel. Dit was niet alleen bij alle vakken zichtbaar maar ook bij de I-uren en de topsport- en talentbegeleiding. In het studiecentrum konden ouders, bij het ondersteuningsteam, alles te weten komen over de ondersteuning van de leerlingen.

Op het talenplein in de aula presenteerden de talen hun vak rondom "Rembrandt van Rijn". Overal waren Rembrandt-leerlingen actief bezig om de leerlingen van de basisschool te helpen met hun opdracht en/of rond te leiden. Ook de ouderraad en de leerlingenraad waren aanwezig om vragen te beantwoorden. "Is het Rembrandt College een strenge school?", "Moet je creatief zijn voor het Rembrandt College? of "Wordt er naar de inbreng van leerlingen en ouders geluisterd?"

Het waren twee drukke, bruisende avonden waarbij verwondering, verbeelding en creatief denken goed aan bod kwamen. De bezoekers gingen dan ook tevreden naar huis.

De schoolleiding is trots op alle medewerkers en leerlingen die hebben gezorgd voor hele mooie dagen. Dank jullie wel!