nieuws > archief > gedichten op muren
Gedichten op muren

Gedichten op muren

31 januari 2016 14:55

Dit schooljaar hebben de derde klassen van het Rembrandt College voor de 6e keer deelgenomen aan de gedichtenwedstrijd van de commissie Gedichten op muren. Thema van dit jaar was: Schrijf een rondeel. Dhr. Beek was de contactpersoon van onze school.

De school ontving hiervoor docentenhandleidingen en per leerling een lesbrief. De genomineerden van alle deelnemende scholen (CSV, CLV, Ichthus college en Rembrandt College) zijn door de jury uitgekozen. De jury bestond dit jaar uit wethouder Arianne Hollander, stadsdichter Joyce Willemse en Jasper van der Vlist, eigenaar van lunchrestaurant Ups&Downies. Tijdens de landelijke poëzieweek op zaterdag 30 januari 2016 is uit de genomineerden de winnaar bekend gemaakt. Het gedicht van de winnaar krijgt een plek op de muur van de Lantor aan de Wolweg. Op deze muur hangen ook prijswinnaars van vorige edities van de gedichtenwedstrijd. 

De afgelopen vijf schooljaren heeft de commissie Gedichten op muren een boekje ontwikkeld rond de gedichtenwedstrijd. In dit boekje staan o.a. de gedichten van de genomineerden. Ook dit jaar hebben wij weer voor alle derde jaars zo'n boekje gekocht.

'Gedichten op muren' maakte zaterdagmiddag de winnaar van de jaarlijkse gedichtenwedstrijd bekend. Eva Vogelezang en Simone Rijpma uit V3 behoorden tot de genomineerden. De bekendmaking was in de bibliotheek en de organisatie had er - weer - een leuke bijeenkomst van gemaakt. Onze leerlingen wonnen niet, maar kregen wel - net als de andere genomineerden - hun eigen gedicht op canvas gedrukt als aandenken mee naar huis. Alle aanwezige kregen een boekje met o.a. de acht gedichten en het juryrapport.