nieuws > archief > wat een grandioos feest
Wat een grandioos feest

Wat een grandioos feest

19 december 2014 00:00

Een beetje duf en met pijn in de voeten wil ik iedereen bedanken voor het geweldige feest dat we gisteren samen met zo’n 700 leerlingen hebben gevierd. Iedereen is ondergedompeld in een warm bad van positieve energie. De sfeer was uitstekend en de manier waarop medewerkers en leerlingen hier op school met elkaar omgaan blijft toch een hele bijzondere. Altijd respectvol en met echte belangstelling voor elkaar. 

 

Leerlingen werden met een blij gezicht bij de poort ontvangen en kregen in de garderobe een gezellig knipperende kerstmuts uitgereikt. Leerlingen en docenten hadden enorm werk gemaakt van hun outfits en zagen er prachtig uit. Mijn hart ging uiteraard sneller kloppen van al die verschillende (te) hoge pumps waarop de meiden de school binnen kwamen “lopen”. Onder de arm een tas met Uggs, sneakers of ander gemakkelijk schoeisel. En dit schoeisel bleef niet zo heel lang in de tas heb ik geconstateerd.

 

De goed spelende band en de Dj’s zorgden ervoor dat de dansvloer constant vol bleef met een springende, dansende en enthousiaste massa. En dat waren niet alleen de leerlingen! Het was sowieso overal erg druk en gezellig. De fotograaf heeft de hele avond lange rijen leerlingen op de gevoelige plaat vastgelegd en in het casino speelden de leerlingen met stapels (nep)geld of hun leven ervan af hing. Mooi was het om te zien dat de croupiers ook aan het gokken een onderwijskundige draai gaven. Keer op keer werd het spel uitgelegd en hier en daar ook uitgebreid nabesproken. Want als we iets doen, doen we het ook goed en ieder leermoment is er een! Uiteraard was er gezorgd voor een hapje en een drankje. 

 

Na de laatste plaat (dit klinkt wel heel gedateerd) werden de “kleintjes” binnen en buiten opgevangen door de papa’s en de mama’s. Met rode konen en een brede grijns werden de ouders begroet. Daar was geen enkele twijfel mogelijk, hun kids hadden zich prima geamuseerd. De meeste “oudere” leerlingen vertrokken tegen middernacht naar de markt voor hun afterparty. Hier en daar kreeg ik te horen dat het zo gezellig was dat ze zo lang mogelijk op school wilden blijven. Wat een compliment! En zo als we inmiddels gewend zijn was het opruimen ook weer zo gebeurd. Bij zoveel enthousiasme was er zelfs een tekort aan bezems! 

 

Kortom: een geweldig feest! Zeker voor herhaling vatbaar. Feestcommissie, CUBU en alle anderen die hebben meegewerkt: BEDANKT!!