nieuws > archief > bijzondere dag voor b1c
Bijzondere dag voor B1c

Bijzondere dag voor B1c

14 februari 2016 11:35

Woensdag 10 februari was een hele speciale dag voor B1c.

Tijdens de mentorlessen in de brugklassen wordt er regelmatig aandacht besteed aan pesten en vooral aan het voorkomen daarvan. De mentoren van B1c (Mw. Albeda en Mw. Holweg) kwamen via een tip van de ouders van één van de mentorleerlingen terecht bij de website www.make-myday.nl  Daar werden docenten uitgenodigd om, in het kader van het onder de aandacht brengen van pesten bij leerlingen, de klas in te schrijven voor een "MakeMyDay-traject".  

Mw Albeda had B1c voor deze dag opgegeven met de volgende motivatie: "B1c is een leuke klas met veel potentie zowel in sociaal als in cognitief opzicht. Tijdens de mentorlessen is pesten uiteraard besproken en dan is iedereen het er over eens dat pesten niet oké is. Maar er gebeuren toch af en toe minder leuke dingen, zowel live als op de klassen-app. Het lijkt of leerlingen, hoewel van goede wil, zich niet steeds bewust zijn van de gevolgen van hun handelingen of opmerkingen voor de ander. Het lijkt me geweldig om een hele dag op een leuke manier aan de groepscohesie te besteden en zo'n aanpak past geheel in de visie van onze cultuurprofielschool".

Zo'n positieve motivatiebrief viel natuurlijk op en B1c werd uitgekozen. De klas werd dan ook op woensdag 10 februari een geheel verzorgde dag aangeboden.

Het was een geweldige dag voor B1c. Door samen te sporten, samen te dansen en naar muziek te luisteren werd er gewerkt aan teamgevoel, weerbaarheid en respect voor elkaar.

De ochtend werd verzorgd door Anja en Mieke, twee trainsters van "aandachtvoorpesten.nl". Zij gingen met de klas in het bijzijn van de mentoren en de leefstijldocent in gesprek over pesten. De leerlingen deden hier geweldig goed en met respect voor elkaar aan mee. Vervolgens werd er samen geluncht.

Na de lunch was er een basketbalworkshop die werd verzorgd door Henk Pietersen. Henk is 130 kg zwaar en is 2.11 m lang, ex internationaal en maar liefst 7x werd hij kampioen van Nederland met verschillende clubs. Hij speelde zelfs in Amerika en wist door te dringen tot een trainingsstage van een NBA team. Na zijn carrière zet hij zich in voor de voorlichting aan jongeren over pesten. Henk ging na een mooi gesprek met de klas met heel veel humor met de leerlingen aan de slag. Er werden heel veel oefeningen en spelvormen gedaan en de leerlingen deden bloedfanatiek mee. De bal moest tenslotte bij iedereen in de basket!! 

Aansluitend kregen de leerlingen een breakdanceworkshop van Justen Beer. Deze jonge breakdancer reist het hele land door voor optredens. Het hoogtepunt voor hem was dansen voor onze koning en koningin. Bij Justen staan inmiddels verschillende reclamefilmpjes, videoclips en optredens in zowel binnen- en buitenland op zijn cv, maar het voornaamste is en blijft de passie voor het dansen. Justen eet, drinkt en ademt Breakdance. Dat is zijn leven. En daarnaast zet hij zich in voor "Make my day", want ook hij vindt dat pesten er niet bij hoort! Justen oefende pas voor pas, met heel veel geduld, met de leerlingen een breakdance in. Er werd afgesloten met het dansen van deze choreografie voor elkaar! Toppers zijn het in B1c.

Daarna kregen de leerlingen nog een goodiebag en was er nog een fotomoment. De leerlingen gingen moe, maar met een goed gevoel naar huis. Wat hebben ze veel geleerd! We zijn benieuwd naar de film die, door een professionele filmploeg, is gemaakt van deze bijzondere dag.

Meer informatie over het event MakeMyDay of de initiatiefnemers vindt u op:

www.make-myday.nl

www.aandachtvoorpesten.nl

www.coopervision.nl