nieuws > archief > eerste prijs voor marinda van aken bij beeldend veenendaal
Eerste prijs voor Marinda van Aken bij Beeldend Veenendaal

Eerste prijs voor Marinda van Aken bij Beeldend Veenendaal

17 april 2016 09:49

Afgelopen zaterdag 16 april 2016 is Beeldend Veenendaal afgesloten en zijn de prijzen uitgereikt. 

Beeldend Veenendaal is een jaarlijks terugkerende expositie voor amateur-kunstenaars uit Veenendaal en de directe omgeving. De commissie Beeldend Veenendaal zet zich in om kunstenaars die kunst hobbymatig uitoefenen een podium te bieden.

Lisa Dijksterhuis (verleden jaar heeft ze haar diploma gehaald op onze school) is een van de commissieleden. Kunst is voor iedereen en dient laagdrempelig te zijn. De voldoening die het geeft om mensen te kunnen laten exposeren en om bezoekers ervan te laten genieten zijn de drijfveren voor de commissie om zich hier op vrijwillige basis voor in te zetten.

De expositie richt zich op de disciplines; 2- dimensionale werken (schilderijen, tekeningen ed), 3-dimensionale werken (beeldhouwwerken ed) en fotografie. Niets is leuker dan om een element ‘competitie’ in te bouwen, dat wordt gecreëerd door het toekennen van prijzen zowel door een vakjury als een publieksjury.

Marinda van Aken (T4) won de eerste prijs met haar schilderijen van een hert en een vos. Charlotte Reparon (V6) won de tweede prijs met haar schilderij. Gefeliciteerd dames!