nieuws > archief > dodenherdenking veenendaal 2016
Dodenherdenking Veenendaal 2016

Dodenherdenking Veenendaal 2016

5 mei 2016 08:39

Gisteren hebben leerlingen van de leerlingenraad (Fleur Willemse, Lars Wintermans en Renate Wolters) en medewerkers van de school (dhr. Schrijvers, dhr. Heijkamp en mw. Starmans) tijdens de Nationale dodenherdenking, bloemen gelegd bij het monument bij station Veenendaal-Centrum.

Het was erg druk bij de herdenking. Leerlingen legden namens de vele scholen die aanwezig waren bloemen bij het monument.

Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal legde in zijn toespraak nadruk op het overwinnen van angst, iets dat moed vraagt: "Wat kunt u zelf doen? Begint u klein, maar moedig en laat u niet leiden door angst. Het vergt moed om open te staan voor het vreemde en bij te dragen aan de opvang van vluchtelingen, het vraagt moed om bruggen te bouwen en het vraagt moed om niet in uitersten te schieten maar voor redelijkheid te gaan. Vrijheid heeft pas echt waarde als je die van jezelf ook aan anderen gunt", aldus de burgemeester.

De burgemeester bedankte tot slot hen die allerlei initiatieven nemen om de verhalen van de Tweede Wereldoorlog levend te houden: veteranen, de vrijwilligers van de historische vereniging, leraren op school en de mensen van stichting Oranjedag.