nieuws > archief > olympic moves regiofinale voetbal jongens
Olympic moves regiofinale voetbal jongens

Olympic moves regiofinale voetbal jongens

21 april 2016 17:00

Donderdag 21 april j.l. was de regiofinale in Tiel. In een heerlijk zonnetje heeft het Rembrandt College Olympic Moves voetbalteam gestreden voor een plekje bij de beste 12 van Nederland.

Er werd sterk begonnen met een overwinning. Deze werd het team in de schoot geworpen met een dubieuze penalty na een fantastische schwalbe van Tarik Saidi. Na de week ervoor gezien te hebben hoe je die NIET neemt, benutte Lars Nieboer het buitenkansje. Onderschatting van een heel jong team leidde tot onnodig puntenverlies en in een andere wedstrijd werd er in de laatste minuut verloren. Harde lessen geleerd...

Zo werd het een dag met 3 overwinningen, 3 gelijke spelen en 2 verloren wedstrijden. Het team speelde tot de laatste wedstrijd bovenin mee, maar moest daarna twee andere ploegen boven zich dulden.

Delano Limbao werd topscorer, echt een rasvoetballer met een stylistische krul in de kruising van 30 meter als mooiste doelpunt van de dag. Tarik Saidi viel enorm op door zijn geweldige inzet, energie en plezier in het spel. Peter van Tongeren blonk uit in nimmer aflatende strijdlust. En de keeper Mike van Veldhuizen hield het team lang in de strijd met geweldige reddingen. Hij kreeg er een spontane ovatie voor van teamgenoten en toeschouwers.

Wij zijn enorm trots op al onze jongens! Een bij-elkaar-geraapt team uit alle delen van de school dat heeft gestreden als een eenheid. Hees geschreeuwd, verbrand door de zon en tevreden werd er nog lang nagenoten van een mooie dag. Volgend jaar weer! Het team werd gecoacht door dhr. Lahnine en dhr. Kabbes. Goed gedaan mannen!