nieuws > archief > laatste lesdag examenleerlingen
Laatste lesdag examenleerlingen

Laatste lesdag examenleerlingen

22 april 2016 17:19

Op vrijdag 22 april was de laatste lesdag voor de examenkandidaten. In en na de meivakantie waren/zijn er nog examentrainingen en donderdag 12 mei starten dan de eindexamens. Hier op de app nog een korte terugblik op de laatste lesdag van de examenkandidaten.

Zowel op de Rembrandtlaan als ook op de Villa werd de laatste lesdag van de examenleerlingen afgesloten met een "examenstunt". Op de RC-laan waren de leerlingen van Vwo 6 en havo 5 al om 7 uur (!!!) op school aanwezig! Ze wilden de lokalen van hun docenten op een ludieke manier "versieren". Zo werd o.a. het lokaal van de collega's Duits en Nederlands volledig volgehangen met hun meest gebruikte (soms pittige) uitspraken. Het geschiedenislokaal werd volgehangen met foto's van de favoriete "historische figuur" van de docente en een aantal andere lokalen werden volledig "volgescrumd". Zo kreeg iedere examendocent wel een vriendelijke doch duidelijke "veeg uit de pan" van zijn/haar leerlingen. De leerlingen hadden er veel werk van gemaakt en er werd vooral erg om gelachen (door de leerlingen tijdens de voorbereidingen) en later ook door de docenten.

Daarna was er in de aula een quiz voor de docenten om hun kennis over elkaar te testen. Dhr. van den Burg, won als docent met de minste juiste antwoorden, een taart. Midden in zijn gezicht uiteraard! Na een gezellige en erg sfeervolle ochtend werden docenten, medewerkers en leerlingen nog getrakteerd op een patatje.

De examenleerlingen hadden voor de uitgang van de school een springkussen met hindernisbaan geplaatst. Leerlingen uit de niet-examenklassen moesten hier doorheen kruipen om bij hun fiets te komen. Menig voorbijganger die langs kwam op de fiets zal zich afgevraagd hebben of de Koningsspelen dit jaar ook op het Rembrandt College werden gehouden.

De TL-4-leerlingen hadden op de Villa hun eigen feestje. Ook daar werden speldenprikken uitgedeeld naar de collega's. De afsluitende BBQ was goed verzorgd, erg gezellig en met een geweldige onderlinge sfeer. Geheel in "Villa-stijl".