nieuws > archief > een heel bijzonder examengala 2016
Een heel bijzonder examengala 2016

Een heel bijzonder examengala 2016

30 mei 2016 13:25

30 mei jl. was het Rembrandt examengala. De leerlingen waren de weken ervoor, tussen alle examens door, hartstikke druk geweest met een aantal vragen.

Op welke originele manier ga ik naar het gala toe?

Wat trek ik aan?

Hoe laat moet ik bij de kapper zijn?  enz...

De school was goed voorbereid. De aula was mooi ingericht, de (alcoholvrije) champagne en de hapjes stonden klaar, de DJ had zich warm gelopen, de rode loper was uitgerold (eindelijk droog na het lentefeest van 21 april), de partytenten bij de entree stonden klaar, de route en de opstelplek waren aangepast ivm de vierdaagse, de verkeersregelaars stonden op hun plek en de collega's stonden in hun gala-tenue in spanning te wachten op de examen-leerlingen. Alleen het weer wilde niet meewerken.

Wat volgens de voorspellingen aanvankelijk mee zou vallen viel absoluut niet mee. Om 18.30 uur (de start van de aankomst) brak er een wolkbreuk boven Veenendaal uit. Het publiek stond verstopt onder de paraplu's, de collega's stonden onder de partytenten en het ontvangstcomite en de fotografen stonden klaar met de paraplu in de hand. Wachten was geen optie want buienradar voorspelde een héle lange bui. Bovendien stonden de leerlingen opgesteld bij het station en op het Rozenbottelterrein.

Bij de aankomst van de eerste leerlingen brak (figuurlijk) de zon door terwijl de regen bleef neervallen. De prachtig aangeklede leerlingen stapten allemaal stralend uit en/of af en gingen vrolijk op de foto, om daarna onder luid applaus door de collega's te worden ontvangen. De leerlingen stoorden zich in het geheel niet aan de regenbuien en vierden hun eigen feestje. Na binnenkomst gingen ze op de foto bij een vakfotograaf en werd het nog erg gezellig. Met een hapje en een drankje vierden ze op de muziek van DJ Theun, samen met de collega's, het einde van het examen en voor de meesten ook het einde van hun Rembrandtjaren.

Het was een mooi feest, met mooie leerlingen, een geweldige sfeer en slecht weer :-)!