nieuws > archief > kom deze week langs op de redactie
Kom deze week langs op de redactie

Kom deze week langs op de redactie

25 januari 2015 09:19

Een school die de hele week het nieuws centraal heeft staan. Dat fenomeen kennen we wel. Maar een krant die de school een week lang centraal stelt? Dat is nieuw. De Gelderlander, editie Vallei, maakt vanaf 26 januari tot en met 30 januari de krant vanuit het Rembrandt College in Veenendaal. De pop-up redactie zit dan in een zogenaamd glazen huis, midden in de school. De Gelderlander is daarmee de eerste krant die dit een week lang vanuit een middelbare school doet. De pop-up redactie geldt als afsluiting van het project #dGschool. Dit schooljaar werd iedere week een verhaal gemaakt met een scholier, docent, medewerker, ouder of oud-leerling. Zij mochten zelf bepalen wie de week erop geïnterviewd zou worden. Dit leverde een keur aan kleurrijke verhalen op.De pop-up redactie moet de kers op de taart worden.

 

Dagelijks begroet de Vallei-redactie een gast die ook een verhaal gaat schrijven. Maandag trapt Radio 2-dj Jan-Willem Roodbeen af, een aantal leerlingen van het I-uur "Music producer"  zullen met hem in gesprek gaan. Vervolgens komen onder meer burgemeester Wouter Kolff en Bas van den Brink (oud-leerling en student aan de toneelacademie),en McDonald’s-ondernemer Jack Kamminga langs. Zij richten zich in hun verhalen op de leefwereld van jongeren. Dinsdag, woensdag en donderdag kijken de leerlingen van de schoolkrant mee in het "hart van de krant". Op vrijdag is er ruimte en tijd voor drie leerlingen uit havo 5 (met journalistieke ambities) om in gesprek te gaan.

 

Daarnaast gaat de redactie deze week aan de slag met verschillende verhalen die gericht zijn op het onderwijs. Zo hebben vwo-leerlingen een betoog over de toekomst van Veenendaal geschreven, geven Albert Heller en Niek Verhoeven een les mediawijsheid in havo 4, gaan we een brugklas vanaf nu jaarlijks volgen en presenteren we de resultaten van De Grote Scholierenenquête, die de afgelopen weken (digitaal) onder de 1.250 leerlingen werd gehouden. Kortom, een week vol uitdagingen en inspiratie. 

 

Een belangrijke rol daarin is ook weggelegd voor de school zelf. De school heeft deze week een metamorfose ondergaan, de creatieve geesten van het Rembrandt hebben alle verhalen van #dGschool op enorme doeken door de school. Ook geeft de school in samenspraak met de hoofdredactie van De Gelderlander een boekje uit met alle verhalen in deze serie.

 

Lijkt jou/u dit een interessant project? Kom dan tussen maandag en vrijdag een keer langs op deze redactie! En vraag de verslaggevers het hemd van het lijf! Tot dan.