nieuws > archief > 28 juni maatschappelijke stage leerjaar 1
28 juni MAATSCHAPPELIJKE STAGE leerjaar 1

28 juni MAATSCHAPPELIJKE STAGE leerjaar 1

28 juni 2016 21:49

Maatschappelijke stage, iets goed doen voor een ander. Kennismaking met vrijwilligerswerk!

Ondanks het feit dat de overheid de scholen niet meer verplicht om een aantal lesuren per schooljaar in te zetten voor maatschappelijke stage, is het Rembrandt College van mening dat ervaringen op doen met vrijwilligerswerk goed is voor de sociale en emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Om die reden gaan leerlingen van het Rembrandt College, van de verschillende jaarlagen, jaarlijks een paar uur aan de slag als vrijwilliger.

Dit jaar gaan de brugklassers van het Rembrandt College, in samenwerking met Stichting Present, een halve dag aan de slag bij verschillende instellingen in Veenendaal. Een kleine greep uit de verschillende projecten; wandelen met bejaarden, pannenkoeken bakken met mensen met een niet aangeboren hersenafwijking, spelletjes met leeftijdsgenoten met een verstandelijke beperking, klusjes doen bij jeugdhonken.

Op dinsdag 28 en donderdag 30 juni vinden deze activiteiten plaats.

Een paar leerlingen gaan die twee dagen als journalist op pad,  langs de verschillende instellingen om verslag te doen van de activiteiten. Nu is het idee dat deze ‘journalisten’ eerst een kleine workshop krijgen van een professional, om ze de ‘kneepjes’ van het vak te leren en dan vervolgens samen met een taaldocent of misschien wel de professional zelf op pad te gaan, interviews af nemen op de verschillende locaties, foto’s te maken en dan een mooi verslag te maken voor in de krant.

Organisator mw. Hallie (Kunst) heeft heel veel voorbereidend werk gedaan!

Op de foto's diverse activiteiten zoals "Leerlingen die  bij Philadelphia De Ster wandelden met cliënten in een rolstoel".