nieuws > archief > v5 ckv naar het nationale ballet
V5 CKV naar het Nationale Ballet

V5 CKV naar het Nationale Ballet

18 september 2016 21:23

Vrijdag 16 september jl. zijn de leerlingen van V5 voor het vak CKV op excursie geweest naar Amsterdam. Ze hebben een bezoek gebracht aan het Nationale Ballet. 

Een aantal jaren geleden hebben we meerdere keren de gelegenheid gehad om met een V5 groep een bezoek te brengen aan een voorstelling van het Nationale Ballet. De laatste drie jaar kon dit helaas door verschillende oorzaken niet gerealiseerd worden. Als Cultuurprofielschool vinden we het erg belangrijk om dit soort programma’s toch aan te kunnen bieden.

Om 11.30 uur vertrokken de leerlingen met de bus naar Amsterdam. De leerlingen kregen een rondleiding door het Muziektheater/De Opera. De leerlingen kwamen er achter de schermen achter hoeveel mankracht er in een opera of balletstuk gestopt wordt. Aansluitend waren er workshop dans die gericht waren op het beter beleven en begrijpen van de avondvoorstelling.

Om 20.15 uur begon de voorstelling. De voorstelling "Hollandse Meesters" bestond uit een aantal stukken van de grote choreografen: Rudi van Dantzig,  Hans van Maanen en Toer van Schayk.

De leerlingen waren erg onder de indruk. Het was een bijzondere dag die de leerlingen lang bij zal blijven. Het Nationale ballet behoort echt bij de wereldtop.