vakken > Frans

Frans

Bienvenue chez nous!

Du pain, du vin, ...........des cours de français!

Welkom op de pagina van de sectie Frans van het Rembrandt College.

Nous allons bien nous amuser!

Als je in de brugklas komt krijg je meteen Frans. Mais oui!

In de onderbouw werken we met de methode Carte Orange van uitgeverij Thieme Meulenhoff. Deze methode speelt in op de beleving van de Franse taal door middel van de"Roman-photo" ( fotostrip met geluid ), de Frankrijk clips en de methodesite met hedendaagse Parijse omgeving. Deze site geeft volop extra en vervangend oefenmateriaal bij de boeken. Je kunt zo thuis en op school in de computerlokalen zelf aan de slag : de te leren woorden en zinnen kun je beluisteren en door onder andere de koppeling met WRTS kan je de woorden ook simpel oefenen. Verder zijn er actuele opdrachten beschikbaar met authentiek materiaal. Ook kan je bijvoorbeeld oefentoetsen maken over de betreffende hoofdstukken. Door middel van puzzels en spelletjes ga je spelenderwijs leren.

Aangezien in alle lokalen digiborden/smartborden aanwezig zijn kan je docent het boek en de antwoorden bij de oefeningen ook op het bord projecteren, waardoor de beleving sterker wordt. Wij hebben gekozen voor de versie Edition navigo waarbij werk- en tekstboek 1 boek zijn. De antwoorden op de oefeningen noteer je in een schrift. Zo kun je nooit je werkboek meer vergeten en kun je ter voorbereiding op de toetsen nog eens met de belangrijke oefeningen oefenen zonder de antwoorden al ingevuld te zien! De methode is gebaseerd op het Europees Referentiekader model (ERK). Dit houdt in dat steeds wordt aangegeven op welk niveau je aan het werken bent. In de methode komen alle vaardigheden ( lezen, luisteren, schrijven, spreken) ruim aan bod.

In de bovenbouw werken we met de methode Grandes Lignes van uitgeverij Wolters-Noordhoff. Deze methode bevat eigentijds en uitnodigend lesmateriaal. Er is veel extra materiaal te vinden in de i-clips, zoals Actualités, extra oefeneningen, lees-,kijk- en luisterdossier, webquests. Verder heeft de methode ruime aandacht voor literatuur. Door de modulaire aanpak (katernen) kan flexibel gewerkt worden. Ook deze methode is afgestemd op het Europees Referentiekader model (ERK).

A bientôt!

Klik op de afbeelding voor een filmpje over de methode Carte Orange