Leerlingen Rembrandt College ontwerpen sport- en speelplekken

Onlangs trapten de tweedejaars leerlingen van het Rembrandt College hun project Onderzoek & Ontwerp af in het Dragonderpark. Samen met wethouder Dylan Lochtenberg en kinderburgemeester Feline openden de leerlingen hier het BOSS-project.

BOSS staat voor Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen en met dit nieuwe speelbeleid worden alle speelplekken in Veenendaal aangepakt de komende jaren.

Project
De komende tijd gaan de 140 leerlingen werken aan hun eigen BOSS-ontwerpprojecten voor drie locaties, waar het Dragonderpark er een van is. De leerlingen maken ontwerpen voor ontmoetings-/sportplekken voor alle leeftijden die zijn ingericht met meer natuurlijke materialen. Want sporten of chillen in een groene omgeving is veel fijner dan op alleen maar stenen. Als de ontwerpprojecten klaar zijn, dan worden ze op het Rembrandt College gepresenteerd aan de gemeente, schoolgenoten, familie en belangstellenden.  De gemeente hoopt elementen uit de ontwerpen te kunnen gaan realiseren, waarbij ook rekening gehouden wordt met wensen van andere gebruikers en omwonenden.

Meer weten over BOSS? Ga naar www.veenendaal.nl/boss