Tweetalig Onderwijs (TTO)

Het Rembrandt College heeft grootse plannen. Vanaf volgend schooljaar (2024-2025) kan je tweetalig onderwijs (TTO) volgen op deze school. Heb of krijg je een havo- en/of vwo-advies? Dan kan je je binnenkort voor TTO opgeven.

Op het Rembrandt kunnen mavo-, havo- en vwo-leerlingen al aan de gang met Cambridge Engels dat gegeven wordt door een Engelse lerares, maar we willen meer.  Jij ook? Kies dan voor TTO op het Rembrandt College. TTO-leerlingen volgen het havo/vwo programma, alleen wordt minstens de helft van de lessen in het Engels gegeven. TTO is een driejarig programma in de onderbouw voor in eerste instantie havo- en vwo-leerlingen.

Wat is tweetalig onderwijs?

Je bent niet alleen met de Engelse taal bezig, waarbij je ook het Cambridge programma volgt, maar werkt ook aan wereldburgerschap en persoonlijke ontwikkeling, de zogenaamd drie pijlers, zodat je met een open blik over grenzen heen kunnen kijken, maar ook stevig in je schoenen staat. Binnen het programma werken de vakken veel samen en vormen een geheel. Daarom leer je ook debatteren, onderhandelen, speechen doormiddel van activiteiten binnen én buiten het reguliere lesprogramma en doe je aan onlineprojecten met buitenlandse scholen. Verder in het brugklasjaar gaan de leerlingen naar Canterbury in Engeland om ondergedompeld te worden in de Engelse taal en cultuur.

Wat maakt tweetalig onderwijs zo bijzonder?

Tweetalig onderwijs is kwalitatief goed onderwijs. Op dit moment zijn er 130 scholen in Nederland die lid zijn van de zogenaamd Nuffic TTO-netwerk. Nuffic waakt over de kwaliteit van tweetalig onderwijs door eisen te stellen in taalvaardigheid en pedagogiek voor zowel leerlingen als docenten. Alle TTO-docenten op het Rembrandt College hebben daarom een speciale TTO-opleiding voor taalvaardigheid en ‘content and integrated learning’ (CLIL), gevolgd voordat zij les kunnen geven bij TTO.  

Heb je belangstelling en wil je meer weten?

Voor meer informatie kom naar de Open Dag op 2 februari en neem een kijkje bij een van de activiteiten: "Het Engelse theatergroep "Phileas Fogg" Je kunt ook mailen naar de tto/Cambridge Coördinator voor specifieke vragen: t.van.leusden@Rembrandt-College.nl