Loopbaanoriëntatie en -begeleiding

img

Loopbaanoriëntatie

Het LOB-project

Het Rembrandt College besteedt veel tijd aan loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Welke beroepen spreken je aan? Welke opleidingen lijken je leuk? Zou je wel een tussenjaar willen? Dat is belangrijk om uit te zoeken. Daarom kent de school het LOB-project. Dat omvat allerlei opdrachten ter oriëntatie op opleidingen, beroepen en profielen. Zo kom je uiteindelijk tot een weloverwogen profielkeuze en een doortimmerd plan voor na je eindexamen.

img

Loopbaanoriëntatie

Profielkeuze

Een goede profielkeuze maken is erg belangrijk. Je profielkeuze bepaalt in welke vakken je straks eindexamen doet, en dat kan weer belangrijk zijn voor je vervolgopleiding en/of beroepskeuze. Bij de start van het derde leerjaar ontvangen ouders en havo-/vwo-leerlingen daarom een uitgebreide informatiebrochure. Hierin gaat het over de profielkeuze, de inrichting van de Tweede Fase en het LOB-project. Door de LOB-opdrachten te vervullen komen leerlingen uiteindelijk tot een profielkeuze die ze presenteren en motiveren aan hun klas en mentor.

Download

Informatiebrochure profielkeuze havo (pdf-file)

Download

Informatiebrochure profielkeuze vwo (pdf-file)

Download
img

Begeleiding

Decanaat

Samen met de mentoren begeleiden de decanen van het Rembrandt College de leerlingen bij hun keuze voor een profiel, maar ook voor een eventuele vervolgopleiding en/of een beroep. Ze organiseren daartoe studie- en beroepskeuzeactiviteiten en voorzien leerlingen en ouders van informatie. Mevrouw K. Passenier is de decaan voor de mavo-leerlingen. Zij is het best bereikbaar op donderdag. Mevrouw J. Roelofs is de decaan voor havo en vwo. Haar kunt u op dinsdag (9.00-17.00) en donderdag (9.00-16.00) bereiken.