Groep 7/8

Hoe kom jij op het Rembrandt?

Van groep 8 naar de middelbare school is een grote stap. Logisch dat je daar vragen over hebt. Het Rembrandt College wil jouw vragen graag beantwoorden om je te helpen een goede keuze te maken. We hebben er allemaal baat bij als jij op je plek bent.

 

 

Snel naar..

img

"De fantastische tijd die ik op de school heb gehad dankzij mijn vrienden en alle toffe docenten, neemt niemand me meer af"

Annabel, oud-leerling

img

"Op het Rembrandt College heb ik de eerste stappen gezet naar een creatieve loopbaan als zelfstandig fotograaf"

Daan, oud-leerling

img

"Op het Rembrandt College kreeg ik de ondersteuning die ik op persoonlijk en leer gebied nodig had"

Kinthy, oud-leerling

img

"Door deze school heb ik mijn passie voor creativiteit weten te ontwikkelen en werk ik nu in de media en entertainment branche"

Bastiaan, oud-leerling

img

"Op het Rembrandt College maak je vrienden voor het leven, zelfs als je later in het buitenland woont"

Ymke, oud-leerling

Rembrandt geeft je de ruimte

img

Meer cultuur

Het Rembrandt College is een cultuurprofielschool. Dat betekent dat jij alle ruimte krijgt om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Cultuurprofielschool

Zo werk je elk jaar aan een eigen meesterwerk, op creatief of technologisch gebied, of je start een eigen onderneming. Bovendien zijn er allerlei creatieve workshops waar je aan deel kunt nemen. En wil je nóg meer, dan kun je je uitleven tijdens de jaarlijkse muziektheaterproductie en de RC Awards.

 

img

Meer sport

Vind je gym een van de leukste vakken? Dan hebben we goed nieuws voor je. Elke leerling heeft namelijk de mogelijkheid om enkele uren per week vrij in te vullen. En dat kan ook met sport!

Extra sportlessen

De lessen die je krijgt zijn intensiever dan de gewone gymlessen, maar je leert ook ándere dingen. Denk aan leidinggeven, samenwerken en organiseren. Bovendien maak je kennis met sporten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Benieuwd welke dat zijn? Geef je dan op voor de extra sportlessen, en leef je uit!

img

Meer ondernemen

Wil jij je eigen onderneming starten? Schrijf je dan in voor het Start-Up-Meesterwerk!

Begin je eigen bedrijf!

Hierbij bedenk je allereerst wat je precies wilt aanbieden, en hoe je dat wilt organiseren. Je kunt bijvoorbeeld je eigen parfumlijn ontwikkelen, of een logo voor school ontwerpen. Door na te gaan wat jouw product of dienst uniek maakt, op welke doelgroep je richt en hoe je de PR regelt, leer je een hoop over het ondernemersvak. Wie weet is dit het begin van je eigen bedrijf!

img

Meer muziek

Het Rembrandt is een school waar muziek in zit!

Ontdek je muzikale talenten

En dat merk je al direct tijdens de introductieweek, als je een drumworkshop krijgt van Slagwerk Midden-Nederland. Maar je kunt ook muziek kiezen als eindexamenvak. Hoe tof is dat? 

img

Meer technologie

Werk je graag met je handen en hou je van techniek? Ook dan zit je goed bij het Rembrandt.

Ontwerp er op los!

Tijdens je Meesterwerk-uren kun je bijvoorbeeld een lamp maken, of je eigen bootje bouwen. Ook kun je leren programmeren, en bijvoorbeeld een eigen videogame ontwerpen. Of een robot die je kunstjes kunt laten doen. Hoe vet is dat?!

img

Meer uitvoeren

Op het Rembrandt College is ruimte voor nieuwe ideeën!

Plan, organiseer en beleef!

Op het Rembrandt kun je van alles organiseren. Of het nu gaat om een schoolfeest, een modeshow of een voetbalcompetitie: er is ruimte voor. Je bedenkt een programma, maakt een begroting, je regelt alles wat er nodig is, leidt het evenement in goede banen en ruimt aan het eind de rommel op. Zo leer je samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Daar heb je je hele leven wat aan!

img

Meer debatteren

Sluit je aan bij ons ijzersterke debatteam!

Ben jij een ster in overtuigen?

Ieder jaar verzorgen de leerkrachten Nederlands en maatschappijleer in de vierde klas een blok debatteren. Tijdens dit blok leer je goede argumenten te bedenken en te spreken voor een publiek. Ook ontdek je hoe je taal als wapen kunt inzetten. Op de slotdag ga je in groepjes met elkaar in debat. Wie weet het best te overtuigen? Dat bepalen onder andere gemeenteraadsleden uit Veenendaal!

Kom langs bij het Rembrandt College!

Waarom het Rembrandt?

icon-usp

Rembrandt-uren en meesterwerken

Op het Rembrandt krijg je niet alleen klassikaal onderwijs: je hebt ook Rembrandt-uren. Een deel van deze uren kun je besteden aan extra lessen. Maar je gaat ook aan de slag met een meesterwerk.

icon-usp

Compacte school

Om het beste uit jezelf te kunnen halen, heb je een veilige omgeving nodig. Die biedt het Rembrandt! Als enige openbare school in de regio is bij ons iedereen welkom en kun je helemaal zijn wie je bent.

icon-usp

Goede resultaten

Het Rembrandt College scoort al jaren hoog op resultatenlijstjes. Zo heb je op het Rembrandt een grotere kans dan gemiddeld om in één keer te slagen voor je eindexamen.

icon-usp

Cultuurprofielschool

Het Rembrandt is een cultuurprofielschool. Dat betekent dat er veel aandacht is voor kunstzinnige vorming en creativiteit. Zo zijn er Rembrandt-uren en cultuurweken, kun je bij ons eindexamen doen in een kunstvak en organiseren we ieder jaar een talentenjacht en een muziektheatervoorstelling.

icon-usp

Maatwerk

Het Rembrandt College vindt het belangrijk dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarom bieden we maatwerk, zodat jij je lesprogramma desgewenst kunt verbreden, verdiepen of versnellen.

icon-usp

Worden wie je bent

Natuurlijk willen we graag dat jij uiteindelijk je diploma haalt. Maar nóg belangrijker vinden we het dat jij je als mens ontwikkelt. Dat je goed in je vel zit en straks vol zelfvertrouwen de wijde wereld instapt.

Onderwijsvormen

Impressie van het Rembrandt

Layer-R
img
Layer-E
img
Layer-M
img
Layer-B
img
Layer-R
img
Layer-A
img
Layer-N
img
Layer-D
img
Layer-T
img

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik voor het Rembrandt College kiezen?

Ik ben niet zo creatief. Is het Rembrandt college dan wel iets voor mij?

Stel dat er heel veel aanmeldingen zijn. Wijzen jullie dan leerlingen af?

Welke soort brugklassen bieden jullie?

Wat zijn dakpanklassen?

Wat bieden jullie aan begeleiding?

Zijn de schoolboeken echt gratis?

Ja, ik wil graag naar het Rembrandt! Hoe schrijf ik me in?

Wat zegt de onderwijsinspectie over het Rembrandt College?

Wat hebben jullie hoogbegaafden te bieden?

Wat gebeurt er als er lessen uitvallen?

Staat je vraag er niet tussen? Stel gerust een vraag.