Onderwijs

Opbouw

Het Rembrandt College is een school voor Mavo, Havo en Vwo. Bij sommige leerlingen is al direct duidelijk dat ze op het Vwo thuishoren. Zij krijgen vanaf het eerste leerjaar al les op Vwo-niveau.

Voor de overige leerlingen zijn er Mavo/Havo- en Havo/Vwo-brugklassen. Dit worden ook wel ‘dakpanklassen’ genoemd. Wordt tijdens het eerste leerjaar al duidelijk welk onderwijsniveau het best bij een leerling past, dan kan hij of zij het jaar erop doorstromen naar een reguliere Mavo-, Havo- of Vwo-klas. Een leerling in een Havo/Vwo-brugklas kan de keuze nog een jaar uitstellen. Er is namelijk ook een Havo/Vwo-dakpanklas in het tweede jaar. Daarna kies je pas op welk niveau je eindexamen gaat doen en stroom je door naar een reguliere Havo- of Vwo-klas.

img

Cultuurprofielschool

Als cultuurprofielschool staan bij ons creativiteit en kunstzinnige vorming hoog in het vaandel. Dat betekent dat leerlingen bij ons eindexamen kunnen doen in muziek en/of beeldende vormgeving. Maar het Rembrandt heeft nog veel meer te bieden. Al tijdens de introductieweek krijgen leerlingen allerlei workshops, op het gebied van muziek, beeldende vormgeving, dans en theater. Ook in leerjaar 2 en 3 worden er zulke workshops aangeboden. Verder zijn er zogenaamde Rembrandt-uren – en die vind je echt alleen op onze school!

img

Daarnaast kunnen leerlingen ieder jaar auditie doen voor de strijd om de RC Awards. Dat is een talentenjacht voor leerlingen die zich van hun kunstzinnige of muzikale kant willen laten zien en horen. In de herfst bereiden ze hun optreden voor, in december zijn de uitvoeringen. Ook kunnen ze meewerken aan de jaarlijkse muziektheaterproductie. Leerlingen en leerkrachten bedenken hiervoor samen een verhaal rond een zelfgekozen thema. Ze schrijven liedjes, ontwerpen kleding, ze maken decors, ze zingen, dansen, spelen, bedienen licht en geluid – samen zorgen ze voor een onvergetelijke voorstelling.

img

Rembrandt-uren

Op het Rembrandt wordt niet alleen klassikaal onderwijs gegeven: er zijn ook zogenaamde Rembrandt-uren. Hieronder vallen de plus-uren en de Meesterwerk-uren. De plus-uren kun je besteden aan ondersteuningslessen of aan lessen op heel ander gebied. Denk aan Cambridge Engels, als je je intensief met de Engelse taal en cultuur wilt bezighouden. Of aan extra sportles, waarbij je kennismaakt met sporten die tijdens de gewone gymlessen niet aan bod komen.