Masterclass tto en Cambridge Engels een succes!

Ter voorbereiding op de invoering van tweetalig onderwijs (tto) op het Rembrandt College in het schooljaar 2024/25 was het voor het eerst mogelijk voor basisschoolleerlingen om Masterclasses tweetalig onderwijs te volgen. Dat gebeurde op 29 november, 6 december en 12 december.

Het was best spannend voor zowel voor de geïnteresseerde basisschoolleerlingen als de toekomstige tto-docenten om een vakles in het Engels te volgen en te geven. Tweetalig onderwijs vergt veel creativiteit, ‘out of the box’ denken en een hoop motivatie om een idee te geven wat tweetalig onderwijs en Cambridge Engels zo anders maakt dan de reguliere lessen. 

Met veel passie voor hun vak en een volledige uitleg in het Engels hebben de docenten biologie, muziek, aardrijkskunde, kunst en Cambridge Engels een origineel maar ook leerzaam programma in elkaar gezet. Door hun vak te combineren met een passend onderwerp is het ze gelukt om te laten zien wat tweetalig onderwijs zo innoverend maakt door hun.   

 

Na afloop zei een van de docenten dat het een fantastische ervaring was en dat zij nog nooit zo’n fijne les had meegemaakt. Dat de leerlingen dit zelf ook hebben ervaren bleek wel uit hun reacties.

"Music and biology was fun because we played instruments"

 "I like that it's difficult"

 "I liked drawing stones"

 "The lesson of stones"

"Drawing and answering questions"

"The quizzes"

"Eating stones"

 

Hup naar volgend jaar met Cambridge Engels en tweetalig onderwijs op het Rembrandt College. Wij hebben er zin in!

Trudi van Leusden, Cambridge Engels coördinator en tto-coördinator