De masterclasses vinden plaats tussen 14:30 - 16:00 

style-element-banner

Masterclasses

Speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 organiseren we masterclasses. Dat zijn korte lessen zodat je al een beetje kunt ervaren hoe het er op het Rembrandt aan toegaat. Zo kun je masterclasses volgen op het gebied van sport, Cambridge Engels & tweetalig onderwijs, technologie, onderzoek & ontwerp en kunst (drama, muziek en beeldende vorming). Je kiest voor één masterclass, en krijgt daar dan drie keer les in. De lessen vinden plaats op 29 november, 6 december en 13 december 2023, van 14.30 tot 16.00 uur. Per masterclass kunnen er 25 leerlingen deelnemen. 

Hieronder vind je meer informatie over de masterclasses. Schrijf je vervolgens snel in, des te groter is de kans dat je de masterclass van jouw keuze kunt volgen! 

img

Sport

Ben jij dol op sporten en bewegen? Op het Rembrandt College (RC) hebben alle 1e klassen 4 uur gym in de week! Weet je dat je bij ons zelfs 6 of 8 uur zou kunnen sporten? Wij hebben bij ons geen sportklassen, maar wel plusuren Sport en sinds dit jaar ook een Voetbalklas! Ben je nieuwsgierig wat wij allemaal doen en wil je kennismaken met gym of extra sport op het RC? Schrijf je dan zo snel mogelijk in voor de masterclasses Sport en dan zien wij je hopelijk snel bij ons op school!

img

Onderzoek en ontwerp

Bij Onderzoek & Ontwerp werk je in kleine groepjes aan oplossingen voor problemen in de echte wereld. Je doet onderzoek om vragen te beantwoorden, en je maakt ontwerpen die je aan bedrijven en instellingen presenteert. Zo leer je samenwerken, kritisch nadenken en je creativiteit gebruiken. Ook leer je allerlei verschillende beroepen kennen.

img

Masterclasses, but in English!

Als je goed bent in de Engelse taal, dan kun je op het Rembrandt College tweetalig onderwijs volgen. Je volgt dan enkele vakken in het Engels, zoals muziek, biologie, beeldende vorming en aardrijkskunde. Ook krijg je ‘Cambridge English’ : bij deze meer uitdagende vorm van Engels werk je toe naar een officieel erkend 'Cambridge certificaat'. Come join us!

img

Technologie

Ben je benieuwd hoe je een robot kunt laten doen wat jij wil? Ben je niet weg te slaan van je computer? En hou je van uitproberen en testen totdat iets je lukt? Dan is dit DE masterclass voor jou! We werken in deze masterclass met de micro:bit en maqueen lite (zie afbeelding). Aan het einde van deze workshop heb je de robot zo gemaakt dat hij kan rondrijden zonder te botsen tegen obstakels. Misschien lukt het je zelfs om hem zo te maken dat ie een lijn uit zichzelf volgt!

img

Kunstcarrousel

Bij deze masterclass volg je drie verschillende richtingen in de kunst. Zo volg je 1 week het vak muziek, 1 week het vak drama en 1 week het vak beeldende vorming.

Meld je nu aan!

Keuze masterclass

Let op! Je kunt er maar 1 kiezen.
Maak een keuze

Maak kennis met het Rembrandt